Versenyzőink értékelték a 2022-es Restart Nemzeti Bajnokságunkat

A 2022. Július 2-3. megrendezett Neffisz Restart Nemzeti Bajnoskságunkat követően a résztvevő versenyzők értékelték versenyünket, melyek eredményeit ez úton hozzuk a nyilvánoságra.

Hálásan köszönjük a visszajelzéseket, és hogy ennyien rászánták az időt és energiát a kitöltésére, mert ezekből a véleményekből, meglátásokból rengeteget tanulhatunk, fejlődhetünk, és bízunk benne, hogy egyre színvonalasabb versenyeket fogunk szervezni a jövőben.

Íme a kérdőív pontjaira adott válaszok, grafikonos és szöveges értékelésben:

1: minimálisan, 5: teljes mértékben


1: gyenge, 5: kitűnő


1: szakmaiatlan, 5: minden elvárásomnak megfelelt


1: elfogadhatatlan, 5: teljesen rendben volt


1: minősíthetetlen, 5: kifogástalan


1: alacsony színvonalú, 5: maximális


1: gyenge, 5: bomba


Mi a véleményed a díjazásról? (18 válasz)

“A dobogósoknak jelképes összeg járna.”

“Teljesen hibátlan volt.”

“Korrektnek tartom.”

“Teljesen rendben van.”

“Rendben volt.”

“Kiemelkedő mértékű.”

“Jó volt.”

“Díjazás teljes mértékben rendben volt.”

“Kifogástalan volt.”

“A díjazás abszolút megfelelő mértékű volt.”

“Meglepő! Viszont ha nem a Restart keretein belül kerül megrendezésre a verseny nem lett volna pénzdíj.”

“Majd ha dobogós leszek megmondom.”

“A kezdő csomag, póló stb. nagyon jó A végső nyertesek szerintem többet érdemelnének.”

“Egy-két kis ajándék lehetett volna a az érem mellé.”

“Elégséges volt szerintem.”

“Egyes kategóriák nagyon jól fizettek.”

“Ez mindig viszonyítás kérdése. Külföldhöz képest kevés, itthon azt gondolom egész korrekt volt, gratulálok hozzá ez úton is.”

“A jelenlegi lehetőségekhez mérten megfelelő.”


Mit üzennél a szervezőknek? (22 válasz)

“Csak így tovább!”

“Köszönöm a munkájukat, mindenki nagyon közvetlen és barátságos volt.”

“A bemelegítő részlegnél nem lehetett mindig az adott feladatra specifikusan rámelegíteni. Pl szánhúzásnál nem volt súly a szánkón,, hspuzni nem tudtunk, deadliftes wod előtt nem volt kirakva rúd.”

“Gratulálok a munkájukhoz. Várom a következő szervezésüket és az újabb megmérettetést.”

“Csak így tovább. Látszott hogy rengeteg munka van benne. Szép volt srácok. Jövőre ugyanitt😀”

“Brutál jó kis verseny volt! Zseniális szervezéssel! Hajrá, csak így tovább :)”

“Jól előkészített verseny volt!”

“Csak így tovább!”

“Megosztható esemény hiányzott a médiából (tavaly a debreceni és pesti versenynek is volt külön eseménye), Debrecenben volt biztosítva folyamatos gyümölcs/víz a versenyzőknek, idén 40 fokban elmaradt, zene egysíkú volt, teszteknél a súlyok aránya nem volt megfelelő (DL 70 kg OHS 80??)”

“Csak így tovább! Jövőre is jövök.”

“Nagyon színvonalas verseny volt. Az időrend betartása és a rugalmasság is jó volt. A feladatok testreszabása is rendben volt. A nagy melegre és a napsütésre tekintettel lehetett volna pár pavilont felállítani a helyszíneken, ahol a versenyzők hűsőlhettek volna. A segítők és a bírók munkájával is elégedettek lehetünk. Összességében azt üzenem, hogy csak így tovább! Köszönöm, hogy részt vehettem a versenyen!”

“Köszönjük! Lehetőség szerint beltéren jobban meg lehet szervezni egy ilyen rendezvényt! Nem ég el a versenyzőknek a keze a gumitéglán, nem kapnak napszúrást, és feladatot sem kell módosítani ( mert ugye a programozásnál ezt is figyelembe kellett volna venni!) Viszont a külsős helyszín is fontos! A fotósok munkája kimagasló volt! A zene kicsit “hozd el a gyereked a munkába” volt lehetett volna kicsit zúzósabb! A verseny előtti programterv érkezhetett volna sokkal hamarabb, hiszen valaki az ország másik végéből jött és tudott volna tervezni előre mennyi napra foglaljon szállást elég e elindulni szombat reggel stb. Bírok felkészültek voltak, de bele- bele szaladtak olyan hibákba amibe nem kellett volna, de ezek a rutinnal kikopnak.”

“Így tovább.”

“Jó az irány, csak így tovább!”

“Sziasztok! Nagyszerű versenyt szerveztek, köszönöm szépen! Tesztek szakmai részéhez az én véleményem nem releváns, de személy szerint nagyon élveztem őket és saját véleményem szerint igazságos és teljes körű felmérés volt. Külön pozitív csalódás volt az állóképességi teszt. Papíron nem “ízlett” de egyik legjobb teszt volt mégis, és tetszett, hogy kimentünk a focipályára, az az érzésem volt, mintha a saját kis CrossFit Games-ünkön lennénk.Azt gondolom a szervezéssel is mindent megtettek, amire a keretek lehetőséget adtak. Egy pár javaslatot megosztanék, hozzátéve, hogy nem látok rá a dolgokra, hogy milyen büdzséből és emberi erőforrással dolgoztatok, illetve ezek mennyire megvalósíthatóak. Ami talán könnyen orvosolható, ha jól emlékszem a futam beosztások és a link amin az eredményeket lehet követni az csak a versenyzői chat-ben lett megosztva, publikus NEFFISZ csatornákon nem. Mi küldözgettük aztán, barátoknak, szurkolóknak, hogy ki, mikor lesz. Illetve általában egy kicsit korábban lehet érdemes lenne közölni egy időrendet, akkor is ha vasárnapi konkrét beosztás helyezéstől függ, azért azt le lehet írni, hogy ekkor lesz ez a teszt pl. a 9-16 helyezetteknek. Egyébként idén már sokkal kevesebb volt az ilyen last minute dolog mint tavaly. Ami szintén a szurkolók kiszolgálásához kapcsolódik, tudom, hogy “rep counter” vagy hasonló sokszor még a semi final-en sincs, de lehetne esetleg kicsit javítani a követhetőségen, ha a bíró forgat egy számlálót ami legalább a köröket jelzi, vagy mondjuk a body weight teszten, egyre előrébb és előrébb kell teljesíteni a pistolokat, vagy a versenyzőknek egy “sakk” figurát minden körben előrébb kell tolni. Egy megjegyzésem lenne még, ez inkább a sportolói oldalról egyedül a súlyemelés előtt volt probléma a bemelegítés, kevés volt az eszköz, és sajnos pont az én futamom környékén esett szét az a rend, hogy csak a köv. futam résztvevői melegítenek a súlyokon. Egyszer csak megjelentek a következő 2 heatből is a srácok, és nem volt betartatva ez az egyezmény, így nem nagyon fértem már oda és nem tudtam rendesen felmelegíteni. Még egy apróság a focipályán hiánycikk volt a víz vételi és WC lehetőség (de ez apróság, szerintem át tudtuk hidalni végül). De tényleg egy elképesztő élmény volt. Sanyi nagy egyértelműen breefingelt minden futam előtt, bírók tudták a dolgukat, profin működtek, a műsorközlő nagyon felkészült volt és jól kommentált (látszik, hogy a szakmából érkezett). Flottul ment minden, alig szedtünk be csúszást, ami nagy szó! Szóval tényleg köszönöm Nektek!”

“Csak így tovább! Sátor legyen jövőre a helyszín felett, vagy vigyétek be fedett helyre. Eszközpartnert kellene még találni.”

“Ez egy színvonalas verseny volt, örülök, hogy részt vehettem. Magyar versenyen mostanában nem voltam, így nem tudok hasonlítani. Ekkora reklámértékű eseményen, szponzorokkal a háttérben -Restart, Nemzeti Bajnokság..- a versenyzőknek lehetne frissítő napi 2-3 hideg víz, ilyen melegben jégkád, aki igényli masszőr, rehabos szakember, lehessen árnyékba vonulni; a súlyemelés feladathoz vízszintes terep is jó lett volna; Hajrá tovább, jó kis mulatság volt.”

“Több verseny év közben!”

“Összességében egy nagyon jó versenyt sikerült összerakni, mind szervezésben, mind lebonyolításban. Két negatívumot emelnék ki elsősorban, ami elősegíthetné a sport “növekedését”. Első a nyár közepi hőmérséklet és napsütés. Nincs gond, ha meleg van, de lehetne törekedni több árnyék biztosításán, legalább a pihenőhelyeken és a nézőknek, vagy berakni a versenyt egy csarnokba, igaz ez költségesebb, de legalább elviselhetőbb és a versenyzők ki tudják hozni magukból a maximumot és nem kapnak hőgutát. A második a helyszín, ugyanis Zalaegerszeg szinte mindenkinek nagyon messze van, van, aki fél napot utazott rá és így sokkal kevesebb néző is látogatott ki. Ha Budapesten lenne megrendezve, ami kb minden vidékinek ugyan olyan távolságra van, bőven több néző (és versenyző) tudna kilátogatni, ami a sport népszerűségét növelné. Hangsúlyozom mégegyszer, hogy szervezésileg egy nagyon jó verseny volt, de a nyári hőséget valamivel érdemes lenne kezelni a továbbiakban.”

“Összeségében nagyon jó munkát végeztek, ismét egy jó versenyt tudhatunk magunk mögött, így csak gratulálni tudok! A programozás megdöbbentően szakmaiatlan volt, kiváltképp az állóképességi és power tesztek (többi oké) Nem is értem hogy gondolja valaki állóképességi tesztbe rakni nehéz szán húzást-tolást mikor az alapvetően egy erővel mozgatható eszköz. Sajnos így nem egészen úgy alakult a mezőny, ahogy kellett volna.”

“Csak így tovább!”


Köszönjük mégegyszer minden versenyzőnek, aki kitöltötte kérdőívünket, válaszaikban rengeteg olyan dologra világítottak rá, amivel a jövőben biztosan foglalkozni fogunk!

Közzétéve: Nemzeti Funkcionális Fitneszversenyzési Sportági Szövetség (NEFFISZ)

Nemzeti Funkcionális Fitneszversenyzési Sportági Szövetség (NEFFISZ)

%d blogger ezt szereti: