BESZÁMOLÓ IF3 MASTERS VB 2021  

A Magyar Funkcionális Fitnesz Masters csapat kilenc versenyzővel képviselte Magyarországot Egyiptomban az IF3 Masters Világbajnokságon. Első alkalom volt, hogy magyar Masters sportolók részt vettek egy ilyen hivatalos szövetség által szervezett nemzetközi versenyen. A NEFFISZ által szervezett Nemzeti Bajnokságon elért helyezések alapján lehetett bekerülni az utazó csapatba. Egy hölgy és nyolc férfiversenyző kvalifikálta magát a VB-re. Mindannyian nagy várakozással és motivációval indultunk el. Büszkeség, izgatottság volt bennünk, hogy hazánkat képviselhetjük egy világversenyen. A kiutazásunk zökkenő mentes volt, de a hotelben a becsekkolásnál már szembesülhettünk az első problémákkal, amik a későbbiekben sajnos folyamatosan jöttek sorban. Az első napon egy átmozgató edzést tartottunk, majd délután az országok bevonulásán és a feladatokkal kapcsolatos tájékoztatón vettünk részt. A magyar zászló alatt kilenc boldog magyar versenyző vonult a tenisz stadionba, ahol minden ország képviselte magát a megnyitó ünnepségen. Az első versenynapon két tesztet kellett megcsinálni a versenyzőknek:

 • Endurance: 300m úszás és 6 km futás
 • Mixed: bar f. burpee-h.snatch 30-20-10x-wb-h.clean 10-20-30x

A verseny egy hatalmas sportkomplexumban rendezték meg, ahol szinte minden labdajáték pályája, fedett sportcsarnok-uszoda és még számos sportolási lehetőség is adott volt. A hőmérséklet kellemes 25-28 C. Kezdésnek az egész mezőnynek nagyon kemény kihívást jelentett ez a két teszt. A kezdési időpontok elcsúsztatása és a két teszt sorrendjének felcserélése miatt sajnos nem volt mindig lehetőség egymás biztatására. A második nap mindenkit még nehezebb feladat elé állított, hiszen négy teszt várt ránk. Sorban jöttek a feladatok, többszöri bemelegítés, teljesítés, regenerálás, energiapótlás és persze szurkolás egymásnak. Nézzük a teszteket:

 • Strenght: súlyemelő komplex emelkedő súlyokkal Clean-F.squat-Stoh
 • Bodyweigth: Pull ups-Hspu 21-15-9x-T2b-h.r.push ups 9-15-21x
 • Skill: 4 rounds (3 min work-1 min off) rop climb 3x-pistols 10x-max Ohs  
 • Power: Thrusters 21x-F.r.w. Lunge 15m-Stoh 9x

Mindannyian minden energiánkat beleadtunk a tesztek teljesítésébe, mindent megtettünk, hogy a nap végén bátran nézhessünk egymás szemébe, ahol az elégedettséget, a büszkeséget és persze a kimerültséget lássuk. Egy igazi dráma is jutott a magyar csapatnak, hiszen Fédra világbajnoki címe egy őrületes végjátékban veszett el, de a csoda, hogy Ő és Adrián a dobogón állhattak a magyar zászlóval a kezükben egy örök és felejthetetlen élmény lesz mindannyiunknak, akik ott voltunk. A szervezők az utolsónapra egy Egyiptom legfőbb nevezetességeit meglátogató kirándulást szerveztek a versenyzőknek, amin mi is részt vettük. Emlékünkben ez a túra, kaland vegyes emlékekkel és érzésekkel marad majd meg. Hajnalban indult a gépünk, a reptéren még egy igazi -most már visszaemlékezve- slussz poén várt minket, de sikeresen megoldottuk így mindenki a tervek szerint ért haza. A testünk minden porcikája még napokig emlékeztetett a két napos Világbajnokságra, a kemény tesztekre és az Egyiptomi küzdelmeinkre.

Összegzés:

Komoly és értékes megtapasztalás volt számomra mind versenyzőnek, mind vezetőnek az Egyiptomi verseny. A sok felemelő emlék mellet, mind a szervezésben, mind az adott ország kultúrájában sajnos csalódások is értek, de igaz a mondás csak szépre érdemes emlékezni, én is így teszek. Úgy marad meg az emlékezetemben az IF3 Masters Világbajnokság, mint egy hatalmas és felejthetetlen élmény, ahol Magyar válogatottként a nemzeti zászló alatt vonulni, válogatott szerelésben az imádott sportodat űzni egy csodálatos és mindent felülíró érzés, reméljük a jövőben minél több magyar funkcionális fitneszversenyző tapasztalja meg ezeket a pillanatokat és kötelezi el magát ehhez a nagyszerű, de kőkemény sporthoz.

A magyar csapat eredményei:

 • Szakolczai Fédra 30-34 korosztály 2. helyezés
 • Jászberényi Gergely 30-34 korosztály 14. helyezés
 • Hommonai Gábor Tamás 30-34 korosztály 20. helyezés
 • Németh Szabolcs 30-34 korosztály 21. helyezés
 • Cseri Tamás 35-39 korosztály 15. helyezés
 • Kovács Adrián 40-44 korosztály 2. helyezés
 • Trényi Imre 40-44 korosztály 18. helyezés
 • Nyíri László 45-49 korosztály 10. helyezés
 • Gáspár László 50-54 korosztály 8. helyezés

Közzétéve: Nemzeti Funkcionális Fitneszversenyzési Sportági Szövetség (NEFFISZ)

Nemzeti Funkcionális Fitneszversenyzési Sportági Szövetség (NEFFISZ)

%d blogger ezt szereti: