Kvótaszerzés világbajnokságra, válogatottság

A 2021-es Nemzeti Bajnoksággal kapcsolatosan is a válogatottba kerülés és az iF3 nemzetközi versenyeken való részvétel tekintetében az alábbi tájékoztatást tudjuk adni. Először is idézzük fel az ÁLTALÁNOS VERSENYSZABÁLYZAZ (PDF) releváns szakaszát:

11. A VÁLOGATOTT KERETEKRE VONATKOZÓ RENDELKEZÉSEK
11.1
A NEFFISZ Elnöksége vagy releváns bizottsága az Elnökség jóváhagyásával:
a) Kijelölhet nemzeti válogatott kereteket, amelyek tagjait, valamint azok jogait és kötelezettségeit határozatokban publikálja.
b) Meghatározhat egy bő válogatott keretet, valamint egy akár kevesebb versenyzőből álló, adott Versenyen induló szűk válogatott keretet.
c) A válogatott kereteket bármikor módosíthatja.

Mivel a szövetségünk viszonylag fiatal és ezidáig éveit covidos időszakban töltötte, ezért nem tartjuk jelenleg már csak emiatt sem optimálisnak – sőt kivitelezhetőnek – valamifajta merev kvalifikációs rendszer alkalmazását, ami alapján a sportolók válogatottak lehetnek, sőt konkrét versenyre (világbajnokságra) utazhatnának. 

A szabályzat alapján az elnökség szakmai döntése az, hogy a Nemzeti Bajnokság után ki kap meghívót a válogatottba, a válogatott utazó kereteibe a világbajnokságokra, illetve utóbbinak is két szintjén belül melyikbe:
– Versenyre utazó válogatottak, akik a szövetségtől támogatásban részesülnek (költségtérítés).
– Kvóta világbajnokságra, amely nem jár semmilyen szövetségi támogatással, a versenyzőnek kell vállalnia a versenyzése költségeit.

A szakmai döntések alapja:
– a 2021-es Nemzeti Bajnokságon való szereplés,
– a 2021-es teljes versenyszereplés,
– és nemzetközi benchmarking, tehát megpróbáljuk az adott versenyzőt nemzetközi szinten rangsorolni az idei teljesítménye és a potenciálisan iF3-ban indulni szándékozó külföldi versenyzők között (beleértve iF3, CrossFit® licenszelt és bármilyen egyéb megmérettetéseket).

iF3 MASTERS WORLD FUNCTIONAL FITNESS CHAMPIONSHIPS

Versenyaptárunk

Az iF3 nemzetközi világszövetség kizárólagos magyar funkcionális fitnesz tagszervezete a NEFFISZ!

Közzétéve: Nemzeti Funkcionális Fitneszversenyzési Sportági Szövetség (NEFFISZ)

Nemzeti Funkcionális Fitneszversenyzési Sportági Szövetség (NEFFISZ)

%d blogger ezt szereti: