A CrossFit MayFly és egyesületének bemutatása

Írta: Ammerling Vivien

A szövetségünk egyik tagegyesülete a fantasztikus CrossFit MayFly edzőteremben működik, alább a bemutatásuk!

A CrossFit MayFly tulajdonosa Farkas Balázs, akinek a gyerekkora óta szerves részét képezi az életének a sport. Több sportágban is kipróbálta magát, 7 évig szertornázott, 2 évig úszott és 7 évig kajakozott. Finnországi tartózkodása során ismerkedett meg a funkcionális fitnesszel (CrossFit) 7 éve. Korábbi sportmúltjának köszönhetően gyorsan elsajátította az alapokat, majd versenyezni kezdett és mellette edzőként is kipróbálta magát. A sportág megkedvelésében nagy szerepet töltött be a közösség és a légkör. Számos nemzetközi és hazai versenyen is indult. Később a külföldi és a különböző versenyek során szerzett tapasztalatai segítették a teremnyitásban itthon.

Farkas Balázs

A CrossFit MayFly
A terem 2019-ben jött létre Budapesten a XI. kerületben fellelhető Kondorfa utcában, amely tömegközlekedéssel is könnyedén megközelíthető. Balázs célja az volt, hogy egy hasonló légkörű létesítményt hozzon létre, mint amit külföldön tapasztalt, mely alkalmas a CrossFit jellegű funkcionális fitnesz magasszintű művelésére itt Magyarországon, és arra, hogy kialakítson egy összetartó közösséget. Az edzések során találkozhattok Balázzsal, Ő is tart csoportos órát és személyi edzéseket.

A hatalmas terem egy aspektusból

Órarendjükben széles választási lehetőségeket kínálnak a vendégek számára. A gimnasztikán, mobilizáláson és súlyemelésen kívül rehabilitációra és masszázsra is van lehetőség. Az utánpótlás nevelésről sem feledkeznek meg, szerves részét képezi az órarendnek a gyerekedzés. Ezzel biztosítják a jövő generáció számára az egészséges testi fejlődést és a sport jövőjét is!

Azok számára is alkalmas ez a sport, akik nem rendelkeznek sportmúlttal. A kezdő kurzusok során bárki kipróbálhatja magát, hogy mire képes és fokozatosan elsajátíthatja az alapokat, melyre a későbbiekben a haladó edzéseken tud majd építkezni. A MayFly 6 hetes ilyen programmal várja az érdeklődőket, a leendő sportolóikat!

A nagy térnek köszönhetően kiemelkedő a terem befogadóképessége, így van lehetőség csoportos és személyi edzések egyszerre történő lebonyolítására. Ez nem csupán az elrendezésnek köszönhető, hanem a 7 fős edzői gárdának is, akik jelen vannak a terem szerveződésében, életében.

Nemzeti Funkcionális Fitneszversenyzési Sportági Szövetség
Megfigyelhető, hogy számos neves funkcionális fitneszversenyző – mint például Baksza Ádám is – leigazolt tagja a MayFly egyesületének. Rajta kívül szinte minden kategóriában jelen van legalább egy versenyző, aki képviseli a termet a különböző versenyeken, legyen szó egyéni vagy csapatos megmérettetésről. A versenyzők folyamatos növekedésében szerepet játszott a NEFFISZ-hez való csatlakozás is, egyre több sportolót igazolnak le.

De a terem sikeréhez hozzájárul az is, hogy nem csak a versenycélokat meghatározó sportolók számára ideális mind a légkör, mind pedig a felszerelés és az edzők hozzáértése, hanem a hobbisportolóknak is kedveznek, akik egészségmegőrzés céljából választják ezt a mozgásformát. Az órarend összetétele és az extra szolgáltatások mint a masszázs és rehabilitáció is hozzájárulnak a sportolók teljesítménynöveléséhez. Ezáltal még nagyobb látogatói kört képesek az edzőteremben lefedni.

A versenyzők és a hobbisportolók egyaránt találnak motivációt és kihívást az edzések során. Ebből egyértelműen következik, hogy nagy hatással lenne a sportolókra, ha a funkcionális fitnesz olimpiai sportággá válna. Mind a terem, mind pedig a sportolók számára előnyös lenne ez, hiszen egy magasabb célt tűzhet ki a versenyzők számára az olimpián történő elindulás lehetősége és hozzájárulhatna a magyar sport sikereihez.

A teremben edzősködik és edz a bajnok súlyemelő Szuromi Tímea is

Covid-19 helyzet
A jelenlegi helyzetben minden terem bezárásra kényszerült, azonban vendégeiket nem hagyják magukra, online edzések biztosításával járulnak hozzá egészségük megőrzéséhez. A MayFly sem cselekedett másként. Az online edzések mellett egészségnapokat tartanak, ahol például véradásra van lehetőség. Ezen kívül InBody testösszetétel mérést is biztosítottak az odalátogató véradók részére.

Véradás

Ha a MayFly-ban akarsz edzeni vagy egyesületükbe igazolni, keresd őket bátran!

A CrossFit MayFly elérhetőségei:
https://www.crossfitmayfly.com
https://www.facebook.com/crossfitmayfly
https://www.instagram.com/crossfitmayfly
1116 Budapest, Kondorfa u. 6.
Telefon: +36703971205
info@crossfitmayfly.com

Az iF3 nemzetközi világszövetség kizárólagos magyar funkcionális fitnesz tagszervezete a NEFFISZ!

Közzétéve: Nemzeti Funkcionális Fitneszversenyzési Sportági Szövetség (NEFFISZ)

Nemzeti Funkcionális Fitneszversenyzési Sportági Szövetség (NEFFISZ)

%d blogger ezt szereti: