TFSE Újonc Körkép: Pozsonyi Henrik

Üdvözlünk a TFSE csapatánál Kornél! Kérlek mond el nekünk, miért éppen hozzánk igazoltál le?
Azért ide igazoltam le, mert most tudtam meg nemrégiben, hogy van Funkcionális Fitnesz szakosztály az országban bárhol. A Lupa Palooza verseny utáni management megkereséskor úgy gondoltam, hogy ha már TE hallgató vagyok, akkor leigazolok a TFSE egyesülethez.

Hogyan tudod összeegyeztetni az egyetemi tanulmányaidat a sportkarriereddel? Mesélnél nekünk arról, mit tanulsz?
Testnevelő, Gyógytestnevelő Egészségfejlesztő tanár szakon vagyok végzős hallgató. Mivel jelenleg a szakdolgozat és az államvizsgára való felkészülés rengeteg energiát elvisz, ezért most nehezen. Hamarosan megcsinálom a diplomát és akkor visszatérek a régi edzésmódomhoz, ami heti 5 edzést jelent. Kettőt edzővel edzek, Fekete Kristóf személyében, hármat pedig egyedül edzésterv alapján.

A Funkcionális Fitnesz terén mi inspirál a jövőre nézve?
Az inspirál, hogy most a Korona-vírus időszakában a 2020-as évet is egészen jól végig tudtam edzeni és sokat tanultam, erősödtem, fejlődtem. Technikailag sokat fejlődtem súlyemelésben. Adok magamnak egy pár évet, hogy a csúcsra jussak Magyarországon és bekerüljek a NEFFISZ válogatottba!

A Funkcionális Fitnesz sportja és az egyetemi tanulmányok rengeteg időt igényelnek, van mellette lehetőséged kikapcsolódni, van valamilyen hobbid, amit szívesen megemlítenél nekünk?
Ahogy a kérdésben is meg van fogalmazva, rengeteg időt elvesz. Nekem ez a hobbim, nagyon szeretek olvasni róla, tanulmányozni a sportot. Ha még jut rá szabadidőm, akkor a barátaimmal vagyok. Gyakran hazajárok vidékre, a bátyám éttermébe segítek felszolgálni.

A Lupa Palooza versenyen: 4. hely a haladó kategóriában

A jövődet edzőként képzeled el, vagy más dolgok is érdekelnek esetleg mint karrier?
A következő pár évben biztosan szeretnék még edzősködni, mert egészen jól megy és motivált is vagyok benne. Az edzőség egy sokrétű munka, ahol az ember több, mint fizikai edző, itt szinte pszichológusok is vagyunk. Nagyon emberközpontúnak érzem magamat, úgyhogy ezt szívesen csinálom. A tanítványaim fejlődését mindig nagyon jó látni és büszke vagyok rájuk! A közeljövőben vállalkozásban gondolkozok, de még nem tudom pontosan, hogy melyik városban. Tanár is szeretnék lenni, később, idősebb koromban, több tapasztalattal.

Ki a kedvenc iF3 versenyződ külföldön és versenyződ itthon?
Az iF3 versenyzők közül jelenleg senkit nem tudok kiemelni, akinek a személyisége megfog, viszont a CrossFit sportból ki tudom emelni Noah Olsen-t mint kedvencemet, remélem Ő is hamarosan iF3 sportolóvá válik majd!


A TFSE továbbra is szeretettel vár minden sportolót! Ha versenyzőként szeretnél ide igazolni (vagy átigazolni), keress meg minket!

Az iF3 nemzetközi világszövetség kizárólagos magyar funkcionális fitnesz tagszervezete a NEFFISZ!

Közzétéve: Nemzeti Funkcionális Fitneszversenyzési Sportági Szövetség (NEFFISZ)

Nemzeti Funkcionális Fitneszversenyzési Sportági Szövetség (NEFFISZ)

%d blogger ezt szereti: