TFSE Újonc Körkép: Hajós Kornél

Üdvözlünk a TFSE csapatánál Kornél! Kérlek mond el nekünk, miért éppen hozzánk igazoltál le?
Köszönöm szépen a meghívást és a tagfelvételt! Legfőképpen azért ide igazoltam, mert a Testnevelési Egyetemnek az ötödéves hallgatója vagyok, így ide húzott a szívem. Négy éve foglalkozom ezzel a sporttal, mind versenyzőként, mind edzőként. Jelenleg a CrossFit Tesseractban tartok edzéseket és közben TE hallgatóként osztatlan tanári szakon tanulok. A TFSE egy nívós és páratlan lehetőséget biztosított a Funkcionális Fitnesz versenyeken elindulni, hivatalos versenyzőként a sportági szövetségi versenyeken belül. 

Summer Challenge 2019

Hogyan tudod összeegyeztetni az egyetemi tanulmányaidat a sportkarriereddel? Mesélnél nekünk arról, mit tanulsz?
Ötödévesként abban a szakaszban járunk, hogy iskolában is tanítunk, valamint az oktatásmódszertani órákra középiskolás diákokat szerveznek a tanárok, ezáltal életszerűbb mind a tanulás, mind a tanítás. Ezt nagyon nehéz összeegyeztetni a munkával és az edzéssel párhuzamosan. Itt maga az időbeosztás jelenti a legnagyobb fejtörést a mindennapokban. Szerencsére eddig sikerrel veszem az akadályokat!

A Funkcionális Fitnesz terén mi inspirál a jövőre nézve?
Mindenképpen világbajnokságon vagy világkupán az iF3 (International Functional Fitness Federation) versenyrendszerében versenyezni, amely a funkcionális fitnesz nemzetközi hivatalos szövetsége, aminek a NEFFISZ a magyar tagja. 

Mivel fix tesztkategóriák vannak (összesen 6), ami szerintem kiszámíthatóbbá teszi a sportot az eddig megszokottabb versenykoncepciókkal szemben, ami sokkal céltudatosabb felkészülést tesz lehetővé. Edzőmmel, Kuffler Gergellyel jelenleg is azon vagyunk, hogy a hiányosságaimat egy olyan szintre emeljük, ami a versenyek végén inkább dob az eredményen, mint elvesz!

A Funkcionális Fitnesz sportja és az egyetemi tanulmányok rengeteg időt igényelnek, van mellette lehetőséged kikapcsolódni, van valamilyen hobbid, amit szívesen megemlítenél nekünk?
“Mindenkinek arra van ideje, amire időt szakít!” – tartja a mondás. Az igazat megvallva elég kevés a szabadidőm, megpróbálom a tőlem telhető legjobban kihasználni. Szeretek időt tölteni a barátnőmmel és a barátaimmal, és ha tehetem hazautazok a 1.5 éves keresztfiamhoz. Legkedveltebb hobbim közé tartozik a mountain bike és országúti kerékpározok is. Nagyszerű érzés, amikor a hétköznapokból ki tud szakadni az ember és le tudja vezetni a feszültséget!

A jövődet edzőként képzeled el, vagy más dolgok is érdekelnek esetleg mint karrier?
A fő célnak mindenképpen az edzői vonalat tartom elsődlegesnek, de szeretném kipróbálni magamat mint tanár, hogy fejlesszem a fiatalság mozgáskultúráját és hozzáállását a sporthoz, a sportoláshoz.

Hogyan látod a magyar Funkcionális Fitnesz sport fejlődését az elmúlt években?
A tavalyi NEFFISZ szövetségi megalakulás óta látom az előrelépést és a tenni akarást! Jó kezdeményezésnek gondolom a szövetség partnere által szervezett nyári szezonzáró versenyt, a Lupa Paloozát, ahol én elit kategóriában 3. helyet értem el, ami egy nagyon jó szintfelmérő volt. Tudni illik ebben az évben egyetlen verseny került megrendezésre a többit vagy elhalasztották vagy elmaradt!

3. hely a Lupa Paloozán!

Most a novemberben megrendezésre kerülő NEFFISZ nemzeti bajnokság a cél, arra összpontosítom minden energiámat és ott próbálok majd a nyárzáróhoz hasonló eredményt produkálni. Továbbá a 2021-es évben pedig szándékomban áll kijutni a világbajnokságra, hogy Magyarországot és a TFSE-t képviselhessem nemzeti színekben! (Versenynaptárunk)

A TFSE továbbra is szeretettel vár minden sportolót! Ha versenyzőként szeretnél ide igazolni (vagy átigazolni), keress meg minket!

Az iF3 nemzetközi világszövetség kizárólagos magyar funkcionális fitnesz tagszervezete a NEFFISZ!

Közzétéve: Nemzeti Funkcionális Fitneszversenyzési Sportági Szövetség (NEFFISZ)

Nemzeti Funkcionális Fitneszversenyzési Sportági Szövetség (NEFFISZ)

%d blogger ezt szereti: