TFSE Újonc Körkép: Halmos Vivien

Üdvözlünk a TFSE csapatánál. Kérlek mond el nekünk, miért éppen hozzánk igazoltál le?
Mivel a Testnevelési Egyetem hallgatója vagyok már három éve, így remek ötletnek tartottam, hogy az ő egyesületükhöz igazoljak. Külön öröm számomra, hogy az egyetemi sportcsapat újraindította a Funkcionális Fitnesz szakosztályát, mert így a szeretett sportomban és hazai színekben tudok versenyezni – az elmúlt években erre eddig nem volt lehetőség. Mind az egyetem, mind a sport közel áll a szívemhez!

Vivien mesterképzésen vesz részt Humán Kineziológia szakon

Hogyan tudod összeegyeztetni az egyetemi tanulmányaidat a sportkarriereddel? Mesélnél nekünk arról, mit tanulsz?
Tulajdonképpen mesterképzésen vagyok Humán Kineziológia levelező szakon. A munka, az edzés összehangolása a legnehezebb. Annyi előnye van a dolognak, hogy edzőteremben dolgozok és egyből munka után tudok edzeni.

A Funkcionális Fitnesz terén mi inspirál a jövőre nézve?
Mint edző az, hogy minél több ember minél szebben mozogjon. Ez lenne az alap, hogy az emberek sokat mozogjanak, ne kényszerből, hanem élvezetből. Szívesen járjanak ebbe a közösségbe, és közösséget szeretek építeni. Sokan fájdalomra panaszkodnak, amikor idejönnek hozzám és kb. fél év alatt már dicsérnek, hogy elmúlt a fájdalom és rengeteget fejlődtek, jól érzik magukat!

Mint versenyző még éppen keresem az utamat, voltak hullámvölgyek, voltak visszaesések, sérüléssel is küzdöttem egy darabig. Jelenleg az motivál, hogy okosabban, átgondoltan és sérülés mentesen, tervezett séma mellett akarok előre haladni a versenyzői pályafutásomban.

A Funkcionális Fitnesz sportja és az egyetemi tanulmányok rengeteg időt igényelnek, van mellette lehetőséged kikapcsolódni, van valamilyen hobbid, amit szívesen megemlítenél nekünk?
A Funkcionális Fitnesz egy komplex és időt igénylő sport, mivel mindenben jónak kell lenned a sport hibrid jellege miatt! Ezért más hobbira már nagyon nem jut időm, de imádom a vízi sportokat. Vizitúra, úszás, egy Tisza-túra, Zala folyón kenu túra, vagy egy jó TE vízitúra a választható tantárgyak közül. Ezeket nagyon szeretem, amikor csak lehetőségem van rá, elmegyek!

A jövődet edzőként képzeled el, vagy más dolgok is érdekelnek esetleg mint karrier?
A közeljövőt azt mindenképpen mint edző. Később szeretnék jobban részt venni a szakmai dolgokban. Előadóként vagy akár versenyzőkkel foglalkozni. Erőnléti edzéseket tartani utánpótlás nevelésben, élsportolóknak akár más sportágakban is.

Ki a kedvenc iF3 versenyződ külföldön és versenyződ itthon?
Tekintve, hogy az iF3 egy viszonylag fiatal nemzetközi sportszövetség, így csak olyan sportolót tudok megnevezni, akit régebb óta ismerek. Így jelenleg azt kell, hogy mondjam, hogy a brit Samantha Briggs az egyik általam ismert sportoló, akit iF3 kedvencemnek tekinthetünk.

Briggs, a CrossFit® Games legenda

Később azért helyet tartogatok másoknak is, remélem, hogy több ismert név is csatlakozni fog a jövőben ehhez a sporthoz!


A TFSE továbbra is szeretettel vár minden sportolót! Ha versenyzőként szeretnél ide igazolni (vagy átigazolni), keress meg minket!

Az iF3 nemzetközi világszövetség kizárólagos magyar funkcionális fitnesz tagszervezete a NEFFISZ!

Közzétéve: Nemzeti Funkcionális Fitneszversenyzési Sportági Szövetség (NEFFISZ)

Nemzeti Funkcionális Fitneszversenyzési Sportági Szövetség (NEFFISZ)

%d blogger ezt szereti: