Online iF3 Masters & Tini Világkupa 2020 szabályok

Az iF3 angol dokumentációja

Eredmény felvitel
– Minden eredményt 2020. szeptember 30-án, 23.59 óra (CEST időzóna) határidőig kell felvinni a BoxPeak rendszerében. Ebbe természetesen a videók is beletartoznak. Időzóna segítség: https://time.is/CET

– Hogy az evezős feladat kivitelezése egyszerűbb és biztosabb legyen, az iF3 a kötelező Concept 2 típusú evező összekötését javasolja a WeTime videórögzítő applikációval, amely a videófelvételre vetíti az evező adatait!
Kaptunk kódot 1 hónap ingyenes prémium szolgáltatáshoz, amely az: IF3PREMIUM

WeTime videórögzítő applikáció

Videófelvételek
– A sportoló nézze át az összes megadott szabályzatot és segédanyagot a feladatok helyes kivitelezéséről és a videózásró! Beleértve a leírásokat, a pontozólapokat és a demó videókat is.

– A WeTime videó app használatát ajánljuk, lásd fentebb.

– A videók feltöltésére a YouTube, Vimeo, de akár valami saját videótárhely is elfogadott.

– A juniorok számára kiemeljük, hogy mivel nekik biztos, hogy legalább 49 perces lesz egyben a videójuk, ezért időben győződjenek meg arról, hogy ahova feltölteni szándékoznak azt, ott lehetőség van ilyen hosszú videók tárolására! YouTube esetén itt lehet tájékozódni.

– Minden videó elején a sportoló be kell, hogy mondja a: nevét, korát, kategóriáját és országát! Mi azt javasoljuk, hogy legyen bemutatva ez papíron vagy táblán is a jó érthetőség kedvéért.

– A sportolóknak a videókon be kell mutatniuk, hogy a megfelelő berendezések és paraméterek teljesülnek: súlyok, zsámolymagasság, területek/távok a talajon, ahol az releváns. 

– “Minden beadott videónak tartalmaznia kell idő és dátum ‘pecsétet’!”
UPDATE: erről egyeztettünk az iF3-mal és valójában csak azt jelenti, hogy egy stopperórának kell lennie a felvételben, ahogy az szokás videós kvalifikációkban. Dátum nem kell!

– Az időmérésre is videófelvevő applikáció javasolt, ami az időt is a képernyőre vetíti, de ha külső fizikai stopper kerül alkalmazásra, akkor annak a videó képben kell maradnia a teljes felvétel alatt!

A sportolónak is a videó képben kell maradnia a teljes felvétel alatt! Javasoljuk egy terület kijelölését a földön, ami garantálja ezt. 

– Bírónak nem kell kell jelen lennie a feladat videós rögzítése során! Ez csak ajánlott; valamint a tinik saját magukat nem pontozhatják le a technikai kivitelezés értékelésénél, de ezt utólag videóról is megteheti az, aki elbírálja.
UPDATE: erről egyeztettünk az iF3-mal és már a CrossFit-hez hasonlóan online el lehet és el kell végezni az iF3 bírói alapkurzust és aki rendelkezik azzal a certifikációval, az pontozhatja a tinik technikai kivitelezését (erre szükség lesz, mivel ennek ismeretében tudja a sportoló a végső pontszámát a tabellára felvinni!)

– Minden videófelvételnek vágatlannak, szerkesztetlennek kell lennie!

– A videókat általában egy rézsútos szögből kell felvenni, hogy minden szabálypont teljesülése látható legyen.

– Normál videófelvétel (lencse) kerüljön alkalmazásra, mert pl. halszem optikával felvett anyag nem elfogadott a torzítása miatt!

– Az a sportoló, aki bármilyen módon manipulálja az eszközeit vagy az iF3 által felvázolt mozgásokat, büntetve lesz! 

Ha valami nem világos, akkor bátran kérjetek segítséget a NEFFISZ-től!


Kik? Sportolók, akik 2020 december 31-ig, tehát az évben bármikor betöltik minimum a 30 éves életkort. Csak a szövetségek által kiválasztott igazolt sportolók vehetnek részt a döntőben (top 5 a nyílt elődöntőből)!

Mikor

  • Online kvalifikációs szakasz: 2020 szeptember 1-30. Regisztráció itt
  • Élő online döntő (Zoom videón keresztül) minden életkor kategória top 5 versenyzőjének:  2020 november 21-22. 

Nyeremények: minden életkor kategória győztese indulási kvótát nyer a 2020/21-es iF3 Masters Világbajnokságra (Portugália, 2021 június), amely az országok normális kvótáján felüli extra lesz.

Hogyan működik? Ez egy egyéni verseny lesz.

Online kvalifikációs szakasz: Az iF3 hat ismert tesztkategóriájában lesz 1-1 teszt a hónap során, amelyek mind előre ki lesznek hirdetve. A CF OPEN-hez hasonlóan videón kell beküldeni a feladatokat, de itt minden feladatra az egész hónap rendelkezésre áll!
Regisztráció itt

Döntő: Élő videós verseny lesz a Zoom programon keresztül, amelyre minden életkor kategória top 5 versenyzője jut be. A sportolók az általuk választott helyen versenyeznek, de egy technikai tisztségviselőnek (bírónak) jelen kell lenni, aki számol és rögzíti az eredményeket.

  • A sportolók adott időben felcsatlakoznak a Zoom videóra és a versenytársaikkal egyidőben mérkőznek meg.
  • A döntő 90 perc hosszú lesz és 4 teszt lesz, ami 1 óra munkaidőt fog jelenteni. 
  • A tesztek előre ki lesznek hirdetve és a sportolóknak a Zoom-ra úgy kell fellépniük, hogy minden felszerelésük rendelkezésre áll és be vannak melegítve arra, hogy elkezdjék a versenyt a megadott időben!  
  • Lesz egy bemondó/műsorvezető, aki eligazítja a sportolókat és kommentárt is ad.

Versenynaptárunk

Közzétéve: Nemzeti Funkcionális Fitneszversenyzési Sportági Szövetség (NEFFISZ)

Nemzeti Funkcionális Fitneszversenyzési Sportági Szövetség (NEFFISZ)

%d blogger ezt szereti: