A rasszizmus elfogadhatatlan, pont!

“A rasszizmus elfogadhatatlan, pont! A diszkrimináció elfogadhatatlan, pont! Ezekről a kérdésekről nincs vitának helye.

A világ többi részéhez hasonlóan figyeltük, ahogy az elmúlt hetek eseményei megvilágították a régóta fennálló rendszerszintű rasszista egyenlőtlenségeket. Meggyőződésünk azonban, hogy a cselekedetek hangosabban beszélnek, mint a szavak, és úgy éreztük, hogy egy megnyilvánulás nem jelent hozzáadott értéket addig, amíg nincs cselekvési tervünk arra, hogy miként tud az iF3 hozzájárulni a megoldáshoz.

Az elmúlt hetek eseményei annak a megkérdőjelezhetetlen szükségességét támasztják alá, hogy a fekete és egyéb etnikai kisebbségek hangjaira megfelelően oda kell figyelni és hogy a döntéshozó asztaloknál helyet kapjanak a kormányzás, az üzleti élet és a sport területén is. Annak érdekében, hogy aktívan hozzájárulhassunk sportunk ezen igényéhez, az iF3 elkötelezte magát a következő háromlépcsős cselekvési terv mellett:

1) Gondoskodunk arról, hogy belső felépítésünk (bizottságaink, stb.) etnikailag kiegyensúlyozottak legyenek, és hogy a fekete emberek és más etnikai kisebbségek megfelelő képviselettel rendelkezzenek.

2) Együttműködünk a Nemzeti Szövetségeinkkel annak biztosítása érdekében, hogy a belső struktúráik hasonló módon történő egyensúlyba hozására törekedjenek; és megvitatunk velük egyéb kezdeményezésket, amelyeket az országukban megtehetnek az etnikai kisebbségek sportba történő bevonása és a reprezentációjuk növelése érdekében.

3) Aktívan keresünk olyan partnereket, akiket érdekel az, hogy segítsenek nekünk programok kidolgozásában, amelyek a sportunkat szélesen befogadóvá és nagy diverzitásúvá teszik; valamint akik segíthetnek nekünk mélyebb szinten megérteni az ügyeket és okokat.”

“Nincs helye a sportunkban a rasszizmusnak vagy azoknak, akik azt támogatják!”

Az iF3 nemzetközi világszövetség kizárólagos magyar funkcionális fitnesz tagszervezete a NEFFISZ.

Közzétéve: Nemzeti Funkcionális Fitneszversenyzési Sportági Szövetség (NEFFISZ)

Nemzeti Funkcionális Fitneszversenyzési Sportági Szövetség (NEFFISZ)

%d blogger ezt szereti: