Bejelentés: NEFFISZ szankcionált Hungarian Strong Body Games

Örömmel jelentjük be, hogy a Nemzeti Funkcionális Fitneszversenyzési Sportági Szövetség (NEFFISZ) első hivatalosan szankcionált partnerversenye a már idén februárban megrendezésre kerülő Hungarian Strong Body Games!

Ahogy mára már a funkcionális fitneszversenyzés világában is megszokott – így a CrossFit® és az International Functional Fitness Federation (iF3) rendszerében is – mértékadó szervezetek hivatalos elismeréssel, úgynevezett szankcionálással jelezhetik, hogy egy független versenyszervező a működési színvonala alapján partnerük lehet.

A Türk Balázs és Tomán Kornél szervezésében induló új közös verseny annak a NEFFISZ törekvésnek a részese már, hogy egy évben több NEFFISZ-hez kapcsolódó verseny legyen, és egyben a szövetségünk működése ne szétszabdalja és megossza a közösségünket, hanem minél inkább integrálja és segítse!

Hibrid verseny koncepció
A már tavaly indult kommunikációnkban is jeleztük ezt az integrációs törekvést, és akkor már díjaztunk a szövetség nevében versenyfeladatokat nyerő versenyzőket, akik még nem voltak hivatalos szövetségi versenyzők. Ezt idén ebben a formában már nem tudjuk megtenni, ezért a NEFFISZ és szankcionált versenyei 2020-ban hibrid jellegűek lesznek: bárki indulhat és a versenyen belül NEFFISZ különverseny is történik kizárólag a szövetség igazolt versenyzői között különdíjakért, címekért!

A verseny jellegében jelenleg az a törekvésünk, hogy a szankcionált versenyek esetében racionális mértékben közelítsük a feladatok összeállítását az iF3 6 tesztkategóriájához. Emellett, hogy az iF3-ban is alkalmazott feladatok során a bíráskodási standardot átvegyük. 

Számos extra előny
Tehát az ilyen szankcionált hibrid versenyünk indulói – ha igazolt szövetségi versenyzők – egy versenyen történő fizikai részvétellel valójában 2 versenyen vesznek részt és a NEFFISZ ‘versenyen belüli verseny’ előnyeit is élvezik extra nyeremények, renomé, nyilvánosság formájában! Az éves versenyengedély (2000 Ft/év) kiváltásán kívül többletköltség és extra elvárás nincs feléjük (szövetségnek jelezni kell persze azt, hogy indulnak). 

Egy további előny aspektus az igazolt versenyzők és egyesületük számára, hogy a NEFFISZ meghirdet: 
“Év Versenyzője”
“Év Legeredményesebb Egyesülete” és
“Év Legnagyobb Egyesülete” díjakat!

Ezeknek az elbírálása a teljes év alapján történik majd a NEFFISZ és szankcionált versenyei alapján. Nyilván egy versenyező és egyesület esélyei nőnek a minél hosszabb idő óta meglévő NEFFISZ versenyengedély, vagyis versenyzési lehetőség birtokában! 

Végül, de nem utolsó sorban a VB előtti időszakban lebonyolított NEFFISZ és szankcionált versenyei adják majd arra is az alapot, hogy a válogatott bő keretet és a világbajnokságra utazó versenyzőket kiválassza a szövetségünk!

További infók

 • A NEFFISZ Hungarian Strong Body Games kategóriái az eredetileg általuk meghirdetettek.
 • A NEFFISZ különverseny pénz- és tárgynyereményeit később fogjuk kihirdetni.
 • A NEFFISZ további versenyeit később írjuk ki (tervezünk még az év második felében szankcionált versenyt és a Nemzeti Bajnokságot).

TEDD EZT!

 • Mindenképpen biztatunk, hogy eleve indulj a NEFFISZ Hungarian Strong Body Games-en: a regisztráció újra nyílt 2020 február 15-ig!
 • Biztatunk, hogy legyél NEFFISZ igazolt versenyző és akkor egyből ‘duplázod’ a lehetőségeidet a NEFFISZ Hungarian Strong Body Games-en is! (És lesz még szankcionált hibrid verseny idén.)
  • Segítünk gyorsan keresni egy egyesületet, ha a termed még nem egyesület és nem NEFFISZ tag! Későbbi átigazolásnak nincsenek kötöttségei, ha majd a termed egyesületébe visszamennél, ha lesz.
   Vedd fel velünk a kapcsolatot, segítünk!
  • A NEFFISZ versenyengedély megszerzésének és a NEFFISZ különversenyre regisztráció határideje 2020 február 27. (*Amennyiben esetleg a NEFFISZ extra, otthon elvégzendő videós feladatot írna ki még pluszban a versenyéhez, akkor ez a határidő annak a feladatnak a beadási határideje lesz!) 

Reméljük, hogy így-vagy-úgy találkozunk a versenyen!

Üdvözlettel,
Radnai Tamás
NEFFISZ elnök

Közzétéve: Nemzeti Funkcionális Fitneszversenyzési Sportági Szövetség (NEFFISZ)

Nemzeti Funkcionális Fitneszversenyzési Sportági Szövetség (NEFFISZ)

%d blogger ezt szereti: